Sportivi de performanta.

Snapshot_2013-08-04_175018Incepe sa ma cam sacaie obligatia asta de’a face plecaciuni in fata sportivilor, temenele. Au facut pentru Romania, au facut tara sa fie cunoscuta sau au indicat exact pe harta unde suntem amplasati geografic. Da, nu le contest valoarea, unii au har, altii au muncit titanic pentru a ajunge acolo unde sunt. Nu contest asta. Pana la a ne inchina in fata lor, e totusi cale lunga. Le facem statuie daca e, tot voia Gica Hagi statui pentru cate a facut el pentru Romania… Concret, ce’a facut?

Hai sa nu ne pisam contra vantului. Nu e o chestie voluntara pe care sportivul de performanta o face. Hai sa incepem sa ne gandim c’o face si pentru buzunarasul lui. Pentru faima lui si binele lui personal. Da, ca abuzam de populisme gen “sunt roman, steaguri” sau alte cacaturi, nu contest. Toti o fac. Insa nu’mi spuneti mie ca doar la asta se rezuma totul, ca banii si faima de care acesti oameni se bucura nu e acolo, adevarata. Ca nu e motivul principal pentru care acestia fac sacrificii.

Ca da bine la public sa te dai mare roman desi tu te’ai caca cu mot pe Arcu’ de Trimf? Despre asta nu spune nimeni nimic? Ah, iese din discutie?

Sunteti naivi.

Advertisements

3 Comments to “Sportivi de performanta.”

  1. Imi pare rau . Chiar crezi asta? atunci cand , undeva in lumea asta , se canta imnul Romaniei pentru tine-sau echipa ta – te caci pe tine . De emotie . Si nu , nu te-ai caca pe Arcul de Triumf . Poate tu ai face-o , poate unii ar face-o , Dar din cei cu care am jucat eu nu cunosc pe nimeni care ar face asa ceva . Nu ma intereseaza daca ai frustrari de sportiv nerealizat , sau scrii toate astea ca sa te bagi in seama , dar daca pentru doua saptamani de cantonament si doua meciuri internationale primesti o diurna de 36 de Euro inseamna ca nu o faci pentru bani . Iar cine-si cere statuie cat e in viata ar fi bine poate sa citeasca spusele lui Cato cu doua secole inainte de Hristos: “Prefer ca oamenii sa se intrebe de ce nu mi s-a ridicat inca o statuie,
    decat sa se intrebe de ce mi s-a ridicat una!” Si nu stiu cat e vina lui cat e vina celor care l-au decretat “Rege” . nu suntem toti Cezari ca sa avem taria de a respinge -chiar daca ipocrit – titulatura . Oricum..dupa cum scrii , probabil la fel gandesti . Probabil si din aceasta cauza nu ai ajuns sa fii unul dintre cei pe care , cu mare talent , ii acuzi azi de fatarnicie . Sa ne facem fiecare treaba pe care o avem de facut- nu la treaba cu Arcul de Triumf ma refer- sa o facem asa cum fac cei care aduc glorie si onoare Romaniei , si atunci vei fi mandru ca esti Roman nu doar la Istanbul cand spui Hagi , sau oriunde in lume cand spui Nadia sau Simona . HALEPenio!

    • Nu am sa replic, nu ai inteles se pare ce’am vrut sa spun. Crede’ma, stiu ce e ala cantonament, stiu cat trebuie sa tragi pentru o farfurie pictata. Cu totul altceva am vrut sa punctez.

  2. ok…ramanem fiecare cu triumful sau. Doar ganduri bune.

Comenteaza acum cat nu's atent

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s