Nenea Ponta, ia fii oleaca atent.

images (1)Situatia e cam asa:

Exista copii care nu au telefon, exista copii care nu stiu ce’i ala internet si’ai sa razi, exista copii care n’au nici macar curent electric. Ti’as spune ca parte majoritara din ei habar n’au cine esti. Te asociaza cu sticla de ulei sau punga de faina cu care le cumperi parintii.  Sunt copii care se duc in fundul gradinii sa se cace, pe un ger de minus 30 de grade. Sunt copii care merg cu caruta la scoala, care n’au apa calda sa se spele pe maini cand (daca au ce) mananca in pauza. Nene Ponta, sunt copii orfani, amarati, copii care nu stiu la 14 ani sa citeasca. Copii care n’au vazut in viata lor un calculator.

Du’te prin satele uitate de lume si’ai sa vezi copii care nu au vazut in viata lor o conserva de peste sau te miri ce altceva. N’au vazut in viata lor o portocala sau o banana. Ignoranule’ ce esti! Despre ce telefoane vorbesti? Crezi ca esti in Danemarca? Suedia? Cum poti sa spui asa ceva ranjind? Pana unde poti impinge nesimtirea? Om fara Dumnezeu ce esti! Un nene pe care il cheama Marin Preda a scris Morometii. Bine, ca sa stie si doamna Maria Grapini sau domnul Remus Pricopie (da, ala cu vulpea). Marin Preda a scris mult, zic sa pomenesc de Morometii pentru ca despre asta vreau sa va vorbesc.

In ziua de azi sunt oameni inca la nivelul celor din 55, traiesc exact in aceleasi conditii. Asta in Romania anului 2014. De unde sa stie copilasul ala de tablete? Alora nu aveti grija sa le luati lemne pentru foc de mor inghetati de frig in clase, nu au tabla pe care sa scrie si tu vorbesti de tablete? De telefoane cu internet? Se duc incaltati la scoala cu cizme de cauciuc. Aceleasi cizme pe care le folosesc cand muncesc ca sclavii pe campuri, la oi sau te miri pe unde. Cum poti ranji atat de cinic cand spui ca aia au acces la genul asta de jucarii? Crezi ca toti isi permit ghiozdane cu Hello Kitty sau nu stiu ce branduri de cacat populeaza mintea celor crescuti de voi?

Nesimtitilor!

Ps. Marin Preda sa ma ierte c’am indraznit sa’l prind in contexte atat de jignitoare.

Advertisements

3 Comments to “Nenea Ponta, ia fii oleaca atent.”

  1. nenorocitu, sa vada satele din romania care sunt in1945, nicidecum 55, sa vada durerea, sa vada raport ue care spune ca la ‘minte” suntem pe 28 din 28 in europa, sa vada saracia cum urla de durere in casele oamenilor, ….ooffffffffffff si in seara asta zisesem ca nu vb de ponta 😦

  2. io zic doar atat, aveti de grija pe muianul si numele cui puneti stampila…

Comenteaza acum cat nu's atent

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s