Nu mai pierdeti vremea cu pietre, puneti mana direct pe ranga…

descărcare (2)Intrebarea e:
Care e diferenta dintre ” Baaaai, am o idee geniala. Hai sa batem maidanezi” la “Baaaaai, am o idee geniala, hai sa omoram un aurolac”… Ok? Ok. Hai sa ne imaginam ca suntem martori la o astfel de mobilizare. Hai sa ne imaginam ca bravii… vitejii, sunt niste pusti de 12-13 ani sau mai mici. Cum ar trebui sa reactioneze un om cu o conduita morala decenta in astfel de cazuri?

Sa te apuci sa’i educi tu? E naspa sa incerci tu sa educi copilul altuia. Unde vede acel copil asa ceva? De unde zestrea asta emotionala in ale violentei? Greu de spus. Niste astfel de copii cautau pietre care sa loveasca mai tare, sa isi faca treaba. Asta acum. Pe maidanezi. Peste 5 ani ce fac? Isi ascut cutitele? Isi incearca batele de baseball cumparate de niste parinti cretini de la Busteni pe aurolaci sau pe vreun alcoolic cazut in sant?

Ce facem cu aurolacul sau cu betivul mort fara vina? Il facem si pe el martir? Daca nu are vreo Felicia Anghel care sa stea pentru el la tv non stop? Sau poate are la randul lui vreun copil care o sa devina dornic de razbunare…

Nu stii niciodata…

Advertisements

2 Responses to “Nu mai pierdeti vremea cu pietre, puneti mana direct pe ranga…”

  1. educatia si anturajul..mda. In mod sigur exista asa cum ai spus si o zestre emotionala ; fie-miu mi-a spus la (doar) 4 ani !!!! ” daca apre o fata (surioara) o bag intr-un sac mare si negru si ii dau foc in ghena” Pam-pam !

Trackbacks

Comenteaza acum cat nu's atent

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s