Pastrati’va eroii. Eu nu’i vreau…

images (1)Vedeti voi? Uneori venim pe lume cu o karma de tot cacatu’. Abia dupa ce mori afli c’ai fost un om minunat, ca toata lumea te’a respectat si, mai rau, ca moartea ta a inspirat cateva milioane de adoratori de telenovele. Karma… Rogu’va, daca asocierea cuvantului “cacat” cu “karma” sau “erou” vi se pare nepotrivita, fiti indulgenti. Nu mi’o luati in nume de rau! E doar o insiruire de ganduri, niste fraze care impreunate ar trebui sa proiecteze o concluzie proprie si personala. Moartea unor inconstienti, unor “eroi”, imi confera dreptul la o parere. Ca d’aia au murit, sa aiba tot prostu’ dreptul la o parere. Cred ca asta se numeste libertate de exprimare.

In fine.

Omul se naste aproape obligatoriu. Traieste condus de niste standarde alese de altul, apoi moare. E simplu. Poti fi sigur ca nu alege sa moara, nici cand, nici cum… El moare pentru ca asa a picat. Poti muri cu o bucata de salam in gat, inecat cu o bucata de mamaliga sau mort de beat intr’un sant. Nimic special, mor zilnic mii de oameni, milioane. Parte din ei sunt cei care sunt numiti eroi dupa ce’au murit. De ce? Nu stiu, n’aveti decat sa mergeti la tintirim sa’i intrebati.

Realitatea??? Adevarul e ca mori ca un prost. Fix pulea e atat de naiv incat sa creada ca cineva cauta sa moara intr’un fel onorabil. Da, eviti sa mori cacandu’te. Suntem atat de orgoliosi incat nu concepem ca am putea fi gasiti intepeniti pe wc, morti in timp ce ne cacam. Deci? Despre ce vorbim? Despre dorinta noastra de’a vedea in altii aptitudini de care noi nu suntem in stare? Cine sunt eroii? Cei care fac ceva cu adevarat eroic? Cei care au fost ridicati la rang de eroi ca’n armata? La apelul bocancilor? De catre corul de bocitoare care n’au altceva de facut in afara discutiei despre cum a murit Cucu, Pafnutie sau nea Gligore din colt?

Moartea vine si de cele mai multe ori nu te anunta. Te gaseste intr’un context pe care viu fiind ti’l asumi. Punct. Initiativa e cel mult laudabila, moartea a venit pentru ca a venit, nu pentru ca esti tu erou. In inconstienta ta, tu mori ca prostu’. Vin 236 de indivizi si te ridica la rang de erou. Apoi vin neamurile. Rudele. Vin si vorbesc despre tine, despre cat de fain erai tu cand nu erai un hoit de lux. Vorbesc despre tine contra cost pana ajunge sa fie scarbit si cel mai influentabil spectator. Astia sunt eroii din ziua de azi.

Advertisements

2 Comments to “Pastrati’va eroii. Eu nu’i vreau…”

  1. e un simbure de adevar si in aceasta postare !

  2. Cred ca esti prea pesimist 😉

Comenteaza acum cat nu's atent

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s