O parere

Adrian Iovan a murit facandu’si meseria. Punct. E ilogic sa’i faci acum statuie, sa’l raportezi la rang de erou pentru ca a salvat niste oameni. El nu si’a pus viata mai presus de orice pentru a salva oamenii aia. Hai sa fim cucoane serioase! A incercat in primul rand sa’si salveze pielea. Trebuie sa fii foarte naiv sa crezi ca, in momente de genul asta, cineva se gandeste ca trebuie sa salveze pe nush cine. Nu, nene, instinctul de conservare se activeaza, trebuie sa traiesti, punct.

Toti pantofarii, toti sensibilii care cred ca band o cafea la Moeciu au fost la munte isi dau cu presupusul. Epava a fost gasita dupa nush cate ore. Bun, bine. Le recomand ofuscatilor sa bata la talpa o coasta de munte iarna, prin zapada cat ei de mare, ceata sau alte minuni cu care natura ne poate dovedi cat de mici suntem. Dupa experienta asta nu’ti mai dai cu presupusul, nu te mai iriti pentru faptul ca taranii au gasit primii epava. Normal c’au gasit’o primii. Stiau zona, stiau ce presupune traseul ala. Stiau oricum mai mult decat unu’ plecat in viteza sa salveze posibili supravietuitori.

Da, e condamnabil faptul ca folosim avioane depasite, ca pilotul risca un accident nefericit de cate ori pune mana pe mansa aia sau cum s’o numi volanul la avion. Corect. La fel de corect este si faptul ca el, pilotul, stie la ce se inhama. Mai e un aspect. Iertati’ma daca ma indoiesc de faptul ca Adrian Iovan facea voluntariat. Despre ce erou vorbim? Corect, nu’i contest calitatile profesioniste care au ajutat la evitarea unei tragedii mai mari. Nimic de comentat, omul era un adevarat profesionist. Profesionist, nu erou. Hai sa nu facem confuzie.

Toata lumea da vina pe SMURD, pe Arafat sau pe cucu din telefon ca nu a gasit epava rapid. Da ‘ ce pana mea? Confundati realitatea cu filmele de spionaj? Nimeni nu stie in ce conditii se ajungea la locul respectiv, toti stiu insa ca nu s’a ajuns la timp. Gadea spune ca un avion sofisticat sta degeaba intr’un “hambar”. Sa mori tu? Si ce putea face un avion ultra sofisticat in situatia asta? Chiar au dat romanii bani pe un avion ultra sofisticat? Si daca era tot o epava frumos vopsita, una care in conditiile date crapa la fel de usor? Atunci cum era?

Priceputilor!

Advertisements

3 Comments to “O parere”

  1. Exact aceeasi parere am avut-o si o am si eu: pilotul a facut tot ce a putut sa se salveze pe el si pe ceilalti…

  2. Pe linga faptul ca ma sochezi uneori ,imi provoci si stari de bine destul de des ! Suna naspa dar ia-o asa cum o spun ! Ai tot respectul meu pentru acest articol ! (si pentru multe altele de fapt) .Esti printre putinii care nu fac pariuri sau nu-si dau cu parerea in ciuda bunului simt/evidentei/legilor si protocoalelor !
    Stii deja ca sint unul care stie ce vorbeste …..cel putin pe subiecte de gen !Asa ca imi permit “sa-ti dau ….nota” : 10 ! si,jos palaria ! Am scris mult prea multe pe tot locul despre subiect asa ca acum nu mai pot !M
    Mai spun ca il cunosc pe dr ZAMFIR (indirect &profesional) iar cu dr SORIN IANCEU sint prieten ! Ma doare poate mai mult decit pe altii moartea celor 2 precum si tragicul eveniment ! Si asta ,repet :pentru ca STIU ce inseamna astfel de evenimente !
    nu mai scriu altele ! Ajunge ! Sper ca stii ca te respect !

Comenteaza acum cat nu's atent

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: