Romania. Tara de indolenti, hoti, puturosi si curve.

images-6Ce se intampla cu noi nu e un accident. Accident era daca se intampla la nemti, nu la noi. Noi chiar suntem indolenti, puturosi si nesimtiti. Nu e de vina Basescu, Ceausescu, Iliescu sau Ponta ca tragem flegme pe strada. Ca aruncam chistoace pe strada, sticle goale si ambalaje prin padurile care ne gazduiesc cand facem gratare sa mancam ca disperatii. Nu nene, nu e vina nimanui. Noi suntem lasi, hoti si nesimtiti pentru ca asa suntem noi. Suntem invidiosi, purtam ura si dorim altuia sa crape doar pentru ca are o capra mai frumoasa. Cred ca suntem tara cu cea mai larga paleta de injuraturi si blesteme. Altii n’au nevoie de legi PENTRU A ARUNCA O HARTIE LA COSUL DE GUNOI. Noi? Noi aruncam sacul cu deseuri pe geam. Suntem comozi.

O palma de pamant? Nu conteaza, ne omorim si pentru aia, sau o furam. De ce sa puna ala un rasad de ceapa pe 10 cm de pamant? Eu cumpar ceapa, nu e corect. Ala de ce sa nu dea bani?

Natie otravita, blestemata. Au facut ce’au vrut cu noi turcii, nemtii, rusii, americanii, romanii, gotii, ostrogotii, romulanii, extraterestrii, curvele, poponarii sau pedofilii. Pana si cainii maidanezi ne arata ca’si pot linge fuduliile mai artistic decat noi. Noi? Stam si ne uitam la ce ne servesc astia platiti de altii. Nici macar ideile nu sunt ale noastre. Ce zic idei, nici macar valorile nu mai sunt ale noastre. Pana si aia si’au luat lumea in cap. Brancusi si altii ca el. Ce sa faca aici? Ce sa vada aici? Pentru fiecare capacitate pe care neamul asta o genereaza, apar 50 de nonvalori, de Capatosi sau de nush cine. Sa faci ce? Sa inveti ce? De la cine? Pute pamantul sub noi de lenesi ce suntem, de puturosi ce suntem. Numa’ sa ne plangem stim. Ala nu ne face, nu ne drege. Noi meritam tot, gratis. Suntem buricul pamantului, ata din varful… aia suntem…

Singurul fapt bun e ca suntem  ca o cutie a Pandorei. Undeva a mai ramas si ceva bun, ceva care inca nu a disparut, care e inca prezent in structurile unora dintre noi. Mai gasim o poezie, un sport, un film sau o melodie. Bine ca macar asta ne’a mai ramas. Bine ca mai gasim undeva decenta, un zambet sincer sau dorinta de’a face si lucruri bune, frumoase. Bine ca macar asta mai avem.

Late edit. Stirea conform careia pilotul Adrian Iovan a murit datorita indolentei si nesimtirii confirma cele spuse de mine.

Advertisements

3 Comments to “Romania. Tara de indolenti, hoti, puturosi si curve.”

  1. Trist dar adevarat.Sincer vorbind imi este cam este scirba de ce vad in jurul meu.[din cauza proaste vederi am mincat citeva litere.]

  2. Imi pare rau dar trebuie sa te contrazic. Faci o grava greseala. Nu toti oameni sunt asa cum apar in descrirea ta. Daca tara asta nu dadea oameni ingeri poate nu mai eram o tara de muuulta vreme. E pacat si nedrept sa-i cataloghezi pe toti in felul asta. Impotriva celor care arunca gunoaie pe strada exista legi care sa-i amendeze doar ca cei care ar trebui sa o faca , nu o fac. Daca am totusi ceva de reprosat e lipsa de unitate, faptul ca nu suntem capabili sa ne strangem in jurul unui ideal. Criticam si atat. Nu suntem in stare sa sarim sa aparam dreptul unui semen pentru ca avem impresia ca nu e treaba noastra si astfel oamenii inger pier aruncati la cosul de gunoi si acoperiti de necioplitii agresivi si guralivi care apar in descrirea ta. Nu are niciun rost sa accentuezi starea de lehamite pe care o resimt oamenii. Nu are niciun rost sa pui oamenii cap in cap ci cap la cap.

    • Ana Maria , cred ca trebuie sa cobori din pod , pe pamant si sa incepi sa gandesti . Trebuie ! . Tot ce ai spus denota o latenta extaordinar de mare in procesarea datelor . Esti mai romanca decat crezi !,

Comenteaza acum cat nu's atent

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: