Mandru ca sunt ROMAN.

thNu e ironie, e doar o generalizare. Deci nu puneti mana pe caramizi.

Da, poti fi mandru pentru ca esti roman, stapanesti informatia. Daca iei la intamplare 1000 de persoane, de toate varstele, toti vor sti sa’ti zica unde gasesti carciuma cutare sau biserica nush care. Da’ toti. Niciunul nu stie insa unde gasesti o biblioteca. De ce’ar sti? Bine, mai potrivit ar fi sa spun ca nu stie unde a fost una. Acum sunt cazinouri sau PUB’uri.

Da’le dracu’ de biblioteci! Caragiale e oricum mort sau liceu. Numele asta nu mai reprezinta nimic altceva.

Romanul o sa te indrume la orice ora din zi si din noapte spre farmacia cutare. Romanul e prin excelenta bolnav. Asta’i confera o scuza solida pentru tragerea de inima cu care NU face nimic. De ce’ar face? Da’ chiar asa. De ce’am face? De cand ne’am invatat sa cerem, sa credem ca meritam, am uitat ca trebuie sa mai si facem ceva pentru asta.

Vrem de pomana, un leu, sa ne luam o paine. Daca ne da cineva o paine de pomana insa, o refuzam. Noi nu suntem milogi. Suntem orgoliosi. Ce’i aia? Un leu de pomana? Berea e cam 2 lei. Nesimtitilor care v’ati ajuns!

Mandru ca sa sunt roman? NU, ma dezgusta asta. Da, sunt mandru de tara mea, nu de cei cu care e populata. Nu sunt mandru de milogii si de pomanagii care sunt in stare sa bata babe cu paru’ mov pentru ca a luat 3 sarmale in plus la pomenile electorale. Nu sunt mandru de “respectabilii” care, desi sunt bolnavi grav, urla cat pot ei de tare sa se dea portia mai mica, sa ajunga si la ei, ca si ei sunt amarati si patrioti.

Si ei merita, si noi. Si eu. Toti meritam ceva de genul, ceva mai bun. Meritam….

Cand o sa uitam drumul spre biserici sau spre farmacii, cand o sa’l regasim pe cel spre scoala, spre educatie, cultura sau respect, o sa meritam.

Pana atunci… La multi ani, Romania!

Advertisements

4 Comments to “Mandru ca sunt ROMAN.”

  1. e mai greu de gasit drumul spre educatie,cultura si respect.cel mai usor gasesti drumul spre bodega si biserica,nu pentru rugaciune ci pentru cersit.

  2. Mare dreptate ai! 🙂 Natia asta romana a degenerat!

  3. Nu-i o noutate: o natie inculta e mai usor de stapanit …

Comenteaza acum cat nu's atent

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: