O parere.

Lumea ar trebui sa nu mai faca atatea confuzii. Sa nu’l mai asocieze pe iubitorul de animale cu cel obsedat de protejarea unei singure specii. Sa nu’l confunde pe cel care iubeste omul in general cu cel care, in numele iubirii pentru semenii lui, se preteaza la atrocitati inimaginabile. Asta nu e iubire, nu aduce nicio onoare nimanui, cu atat mai putin celui in numele carui ai comis’o.  Lumea ar trebui sa se gandeasca inainte de’a fi reactie pura, sa judece daca cel care proiecteaza o drama personala nu e rau voitor. E stiut faptul ca omul reactioneaza de multe ori sub impulsul momentului. O poza trucata, un filmulet bine regizat te poate face sa generezi la randul tau grozavii inimaginabile.

La prima vedere s’ar spune ca animalele au luat’o razna, tot mai multe ataca omul. Nu mai ganditi superficial! NU omul a fost primul pe planeta asta. Expansiunea demografica NU e vina animalelor. Omul striveste, defriseaza paduri. In numele unei evolutii mincinoase omul farama munti, omoara inutil animale in scopuri care nu mai au de multa vreme nicio legatura cu nevoia de hrana.  Omul modifica genetic animale, pasari, insecte sau chiar alti oameni, in numele aceleasi evolutii. Ne miram totusi ca ne schilodesc ursii, ca ne mananca crocodilul sau ne musca un sarpe. Nimeni nu se intreaba insa ce’au cautat acolo acei oameni. E mai simplu sa acuzi, sa condamni si sa pedepsesti. E atat de uman…

In vremuri apuse omul vana. Dupa ce manca o halca parlita in foc, iesea sa vaneze strict pentru hrana. Acum mancam in restaurante de lux muguri de brad sau cacat de musca albastra apoi iesim si vanam de placere. Punem capul unui tigru pe panoplie, il prindem pe perete. Unde e dreptatea aici? O dreptate stramba a hotarat ca omul trebuie sa fie in capul lantului trofic. De ce? Suntem cele mai josnice si murdare fiinte. Am inventat inchizitia care ucidea in numele credintei, am inventat bomba atomica pentru a ne impune punctul de vedere. Am inventat avioane si’am invadat o data cu asta si spatiul pasarilor. In aer nu mai au loc, pe pamant nu… Unde sa se mai duca si animalele astea?

Cand ele NU vor mai fi, ce’or sa se faca oamenii? Mancam euro? Aur sau bombe atomice? Ajungem sa ne mancam intre noi? Intr’un astfel de scenariu, unde mai e umanitatea din noi? Atunci cine o sa mai fie de vina?

Advertisements

Comenteaza acum cat nu's atent

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: