Radu Banciu s’atat…

159233sDatorita derapajului din ultima vreme ai putea sa ti’o iei. Punct. Aici cred eu c’ai gresit. Esti patimas in ceea ce faci insa, din pacate, asta nu’ti confera circumstante atenuante.

Imediat ce povestea copilului sfasiat de caini a devenit publica, toti le’am fi vrut pielea pe bat. Daca cineva spune ca nu, mananca rahat aiurea. De la cel cu sfarcu’n gura pan’ la cel cu barba sura, toti i’ar fi vrut morti. Hai sa nu fim ipocriti! Fierbea sangele in noi. Corect? Eu zic ca da.

Dupa ce Banciu a bravat la faza cu jupuitul unui caine contra cost, l’au injurat zece mii de oameni care gandesc lucid si inca 12 milioane de vaduve ofuscate. De ce? Alti zece milioane i’au dat dreptate. L’au injurat in cor pentru ferocitatea lui? Cacat, sunt fan Banciu. Punct. Acum ce’ar trebui sa fac? Sa nu mai fiu pentru ca majoritatea cunostintelor l’au futut in gura? Bun, nu am fost de acord cu ce’a spus. Daca formula altfel, era alta treaba? De fapt ce’a facut? A incurajat o fapta salbatica? Ma scuzati, sunteti retardati, zombie sau hipnotizati sa faceti ce va cere unu’ la televizor? Oh, wait. La cum si pe cine votati, intrebarea devine retorica prin excelenta.

Suntem atat de indreptatiti sa dam cu pietre, atat de justificat facem asta… Nu e de mirare ca nu mai avem material sa facem drumuri. Va doare mintea de ce’a zis Banciu? De ce face clasa politica in Romania nu va doare? Care’i asa ofuscat de fapt? Ala care ar muri cu cainele de gat daca i’ar omori lui copilul? Suntem facuti prosti in fata de parlamentari, de marile corporatii si nu ne mai suparam, ne asumam conditia de imbecili si gata. Zice unu’ ca ar jupui un caine si vai! se trezeste in noi spiritul civic. Ce sa’ti spun, e de mare angajament reactia asta. Aveti de ce sa fiti mandri de voi, spiritul vostru civic nu mai e ca o mamaliga. Toti suntem pittbuli acum. A luat un golan o copchila cu japca, ziua in amiaza mare. Voi, bravi si demni cetateni, ce’ati facut? V’ati facut ca nu vedeti? Nu prea am vazut reactii justitiare in situatia aia. Unde va e curajul si indignarea in cazul asta?

Advertisements

One Comment to “Radu Banciu s’atat…”

  1. Aducand pe toata lumea la numitor comun, mai jos de nivelul marii, nu inseamna in niciun fel ca banciu este cumva superior, ori ca macar are dreptate. Argumentatia ”ba p’a ma-ti” nu cred ca este cea mai buna. Este dreptul fiecaruia sa ii placa un personaj sau nu. Asa cum este dreptul tau sa fi fan banciu, este si dreptul meu sa nu imi placa povestea cu cainii jupuiti, chiar daca eu susutin varianta 14 zile in adapost si ce ramane dupa vizionari, euthanasia. In concluzie nu cred ca este cazul sa jignesti doar pentru ca ne permitem sa nu avem aceasi parere despre personajul in cauza. Si poate ca la toate intrebarile pe care le lansezi in text ar trebui sa raspunzi si tu. O zi buna.

Comenteaza acum cat nu's atent

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: