Despre Puscarie. Un altfel de justitie.

images-17In linii mari e cam ca la armata. Ce’i care au facut’o stiu. Noul venit se supune aluia venit inaintea lui, amandoi in fata celui venit primul. Acesta din urma in fata cadrelor care, la randul lor, se supun pe linie ierarhica altora. Asa functioneaza armata. Asa a fost pana in momentul trecerii mele in rezerva. Acum nu mai stiu ce’o mai fi. In fine.

La puscarie e cam la fel, cu niste exceptii, as zice, destul de relevante. Ultimul venit e “sclavul”. Pentru ca e tolerat, acesta din urma de multe ori nici sa respire mai zgomotos nu are voie. Daca sforaie nu are voie nici sa doarma.  Nu are voie nici  sa manance daca ceilalti colegi nu s’au saturat. Cand primeste ceva de la familie, nu’i apartine, totul merge la ceilalti etc. Urmatorul pe linie ierarhica e bibanul. Bibanul asta la fel, nu are nici el drepturi. Singura satisfactie este ca nu mai este sclav. Acum are voie sa dea de buna voie ce primeste de acasa, poate sa rada sau sa participe la glumele facute de ceilalti.

Dupa acestia vin veteranii, puscariasii harsaiti, cunoscatori ai legilor inchisorii, cei trecuti prin multe datorita numarului mare de ani petrecuti acolo. Asta ca o introducere. In puscarie sunt 2 (doua) categorii de oameni care raman vesnic la “rangul” de sclavi. Prima categorie este a sifonarilor, a informatorilor dovediti. Asta nu ne inteseaza acum. A doua este a celor condamnati pentru viol. indiferent de forma lui. Calculul puscariasului e simplu: poate mai are pe acasa o nevasta, o sora sau copii. Singurul gand e: daca incapea fii’mea pe mana astuia?

Aici viata violatorului se complica semnificativ. E, daca vreti o justitie divina, aplicata insa de demoni. Practic violatorul nu are voie sa manance din vase. Niste brute considera ca unul de’al lor e un animal si’l obliga sa manance direct de pe jos, de pe masa sau ma rog,.. cert e ca nu au voie sa manance din vase, cu tacamuri. Nu are voie sa doarma in pat. Culcusul lui e de obicei in zona wc’ului. Sunt povesti cum ca seara, pana e stingerea, ala trebuie sa faca tot ce poate trece prin minte unui coleg de camera… Este batut cu salbaticie, nu are voie sa se uite la niciun alt coleg de camera sau sa i se adreseze. Nu mai are rost sa povestim de violuri colective, astea sunt deja scarboase. Toate astea si muuulte altele se intind pe toata durata condamnarii.

Credeti ca mai rau nu se poate? Se poate si mai rau. Daca unul care a violat o femeie se bucura de tratamentul asta, imaginati’va cam ce pateste unul care violeaza o baba sau mai rau, un copil. Pedofilii.

PS. Pentru articol m’am documentat stand de vorba cu diverse persoane care… hai sa zicem asa, au avut nesansa sa ajunga acolo. Nu asociati puscaria cu ce vedeti in filme, cu cea pe care o face un interlop de top sau unu’ ca Becali. Lucrurile nu sunt deloc asa.

Advertisements

2 Comments to “Despre Puscarie. Un altfel de justitie.”

  1. am si eu citeva cunostiinte care au fost la ‘facultate’. e cam cum spui tu.de multe ori mai rau !

Comenteaza acum cat nu's atent

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: