Tara in care prostu’i sfant.

images-9Ma rog, si indieni au animalul lor, la fel de sfant. Vaca. Animal sacru, norocos. P’aia cel mult o mamelesc saracii aia. Vaca da lapte. Or manca si ei branza sau iaurt cu aschii din alea in el, fructe. Am stat de multe ori sa ma intreb, in India or fi boi? Or avea voie sa castreze taurii? Ar fi interesant de aflat. In fine. Alte popoare divinizeaza balena, pinguinul, ursul sau musca de cacat. Dracu’ stie, au si ei nebuneala lor. Romanul? Romanul respecta prostia. Cu cat unu’ e mai zevzec, mai fucking retard, cu atat e mai divinizat.

Suntem atat de blocati de la a face lucruri incat confundam orice cretinism drept initiativa. Bine? Rau? Cui dracu’ii mai pasa? Chiar daca inconstienta cuiva e dovada pura de prostie, suntem atat de faultati de la avea o parere proprie incat pur si simplu credem. Noi credem, fix ca o oaie din aia tuta. Ca mai e unu’ care gandeste cu capu’ lui? Frectii. E ca si cum ai canta la pian in timpul unui meci de fotbal. Te aud doar aia care te’au vazut cu el pe stadion si s’au tras mai aproape de tine, intentionat.

Vrei ca o ineptie sa capete valoare de adevar? Lasa prostimea s’o discute. Sa aleaga. Nu tata, ce democratie, ce drept la alegere? Dovedeste intai ca esti capabil sa’ti folosesti devla. Dupa aia poti emite pareri. De ce sa lasi un fatalau sa aleaga in locul tau? Un copil abandonat are alocat vreo zece lei pe zi pentru mancare. Un puscarias cateva sute, un caine cateva sute. Un guvernant? Cateva mii…Cine a stabilit asta? Cine a votat asta? 11 copii dintr’un centru de plasament au nevoie de niste incaltari pentru a merge la scoala. Daca ar fi sa incercam sa le cumparam ar sari lumea? Ma indoiesc. Daca va cere popa la biserica insa, va lasati fara mancare in casa si’i dati. Intelegeti? Daca Mircea Badea va spune ca linsul in cur e util societatii? Pfff, sa te tii limbuire!!

Advertisements

3 Comments to “Tara in care prostu’i sfant.”

  1. asa ceva ziceau si cei din ‘Sarmalele Reci’ prin ”92. ‘Prostia’i la putere’ !

  2. Imi amintesc surprinderea si greatza care m-au invaluit fara posibilitate de scapare, atunci cand am urmarit o emisiune a acestui golanas cu pretentii de erudit numit Mircea Badea. Faptul ca sugestia de a o urmari a venit de la o vecina in ale carei gusturi nu ma pot increde NICIODATA, nu a fost totusi o bariera, care sa ma fi oprit inainte de a face “click” pe sageata “Play” a “clip-ului” de la Youtube. Curiozitatea era deja prea mare, caci inainte de a ajunge sa fac “search” la Youtube cu numele lui Badea, mai discutasem si cu alti romani din Los Angeles, care vorbeau despre el ca despre un fel de “Messiah” al televiziunii romane, un campion al sarcasmului si analizei politice, dar mai ales ca despre un competitor de temut al marilor maestri ai umorului din literatura universala, Ilf si Petrov, Gogol, Twain, Saki, Bulgakov, Wodehouse si toti ceilalti.
    Cand colo, ce mi-a fost dat sa-mi vada ochii si sa-mi auda urechile a fost un golan mistocar, al carui stil se adreseaza EXCLUSIV acelei paturi sociale din Romania, care cuprinde oameni cu trei sau patru clase mai multe decat fostele “tramvaie” din copilaria, adolescentza si tineretea mea frageda, petrecute pe plaiul mioritic, inainte de a-l parasi definitiv in ’83.
    Din nefericire, Mircea Badea nu este un accident singular pe scena mass mediei romanesti. El de fapt apartine unei zdrobitoare majoritati formate ori din imbecili notorii, coarde semi agramate si jigodii fara scrupule pentru care linsul de gaoz sau suptul pulii sunt in mod evident ocupatiile de baza si implicit cele care le faciliteaza pe cele de “talk show host/hostess”, comentator politic sau sportiv, reporter si asa mai departe, cand 99,99% din aceasta pleava a societatii nu ar trece nici macar un examen de admitere la o scoala profesionala de sculeri matriteri, din anii ’70, ci doar pe cel de la la “Universitatea” Spiru Haret (de or avea asa ceva), unde neindoielnic marea lor majoritate si-a obtinut “diplomele”.
    Tine-l in pula dragu’ mosului, cat dorest,i caci mare bucurie imi faci cand ii spargi rozeta (la figurat bineinteles) si apoi il dai de pereti prin diverse articole.

Comenteaza acum cat nu's atent

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: