Epoca Lupilor Moralisti.

images-7Asta e lumea, plina de mironosite, de lupi moralisti. Indiferent ca te afli in Romania, Anglia sau Somalia, nu conteaza. Toti avem ceva de spus, o parere. Zici ca ne tragem din ingineri, nu din maimute. Toti suntem decenti, toti avem pareri pertinente, solutiile noastre sunt cat se poate de obiectiv gandite… Noi nu putem fi influientati, nu putem fi cumparati, nu putem fi impinsi de la spate de ce’i pe care’i admiram. Avem un spirit justitiar iesit din comun, o capacitate de’a discerne care justifica prezenta noastra in capul lantului trofic, acolo unde a hotarat Dumnezeu ca ne este locul. Nu’i asa?

Pai nu stiu, o fi? Daca ar fi sa asociez rasa umana cu un musuroi de furnici, as zice ca nu. Cu un stup de albine, cu o familie de termite sau cu o haita de lupi. Ma scuzati, in salbaticie nu sunt curve pentru ca “societatea in care traim e de asa natura”.  Nu prea am auzit de animalelesa’si abandoneze puii prin tomberoane. Cum sa va spun eu voua… Daca unui animal i se omoara un pui, nu vine atacatorul sa’si ceara scuze. De ce? Sunt animale. Bine, si noi suntem, nu zic nu. Noi insa suntem rasa dominanta.

Noi am descoperit “negocierea”, noi stim sa vorbim. Iti omoara unu’ copilul pe trecerea de pietoni? Daca scapi cu viata dupa cele aproximativ 12.000 de caramizi pe care ti le dai in cap, coaie sau piept, dupa ce ceri 2 saptamani dreptate, ajungi fata in fata cu agresorul. Cu banii lui mai precis. Atunci descoperi si toleranta. E si el om. Cu cat suma de bani este mai mare, cu atat esti mai tolerant. Pana la urma are si el uni copil de crescut, nu?

Violul: iti caprareste unu’ copchila? Nu’i bai. Negociem. Ai bani? O iei de nevasta? Dau bani, da’te’n Doamne iarta’ma cu pocnitoarea ta cu tot! Bani, avantaje. Tot ce presupune imbuibare, dorinta de posesie, de’a avea. Cam pe aici se invarte, dragilor, marea noastra caracteristica Alpha. Dominanti? Rasa dominanta? Glumiti! Ne da clasa si musca de cacat. Cu mici exceptii, cu minuscule exceptii, asta ne caracterizeaza. Ce corectitudine? Ce dorinta de’a se face dreptate? Animalele se omoara intre ele pentru hrana. ATAT!

Noi? Orgolii, ura, invidie, dorinta de’a avea mai mult, tot mai mult. Inselam, ucidem, tradam, ne vindem semenii pe un pumn de arginti. Astia suntem noi, oamenii.

Advertisements

2 Comments to “Epoca Lupilor Moralisti.”

  1. nu e rau.totusi printre acesti negociatori au mai ramas si citiva oameni de caracter.cam putini,suntem pe cale de disparitie,dar mai existam.

  2. Oamenii nostri au fost batuti, mecanicii de la masini, care erau din Garda, raniti. La ora 1, suntem la sediu adunati cam o suta. Ce facem ? Pancu prezideaza discutia. Doua pareri. Unii sustineau sa trimitem telegrame guvernului, cerând interventia armatei. Eu eram de parere sa mergem toti cei prezenti la Regie si cu orice risc sa dam steagul jos. Se admite punctul meu de vedere. Am luat steagul nostru si la ora 1 am pornit cu Pancu în frunte pe Lapusneanu si Pacurari, în mars fortat, cântând “Desteapta-te Române”. În apropierea fabricii, în strada, câteva grupuri de comunisti sunt date peste cap.

Comenteaza acum cat nu's atent

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: