Salvati Rosia Montana.

thMomentul ala cand si’un tampit realizeaza ca parte din romani sunt cretini. Nu toti, slava Domnului!

Rosia Montana vine cu perspective faine. O sa generam locuri de munca pentru mii de romani, o sa facem sa fie bine pentru toata populatia din zona… O sa ne cacam in sus ca musca. Prioritatea firmei care va exploata zacamantul de aur din zona nu este sa’i fie romanului bine. Ar fi ideal daca v’ati scoate asta din cap. Nu va ganditi ca o capusa care vine sa suga tot ce aveti pe sub dealurile alea, vine pentru ca se gandeste la binele vostru. Pentru Dumnezeu! O sa aveti cativa ani locuri de munca platite mizerabil, fireste. Adevaratii bani merg la ei sub forma de aur, lingouri… Comori. Dracu sa’i ia! Nu lasati o perspectiva ieftina sa va ia mintile!!

Interesati’va ce presupune procesarea minereului din care vor extrage aur niste straini pe care’i doare in cur de voi. Nu va lasati prostiti de ce va baga in cap niste “romani” cu mintile pierdute de perspectiva unei spagi colosale.

Ce ramane in urma? Ape, pamanturi otravite de tot felul de nenorociri chimice, iazuri de decantare pline de cianuri care se vor scurge tot in amaratul ala de pamant pe care voi o sa trebuiasca sa traiti. Nu va condamnati copiii, urmasii. Nu o sa vina nicio alta firma si nici astia care acum se umplu de bani sa va rezolve cazurile sociale din viitor.

Da, viata e grea, nu contesta nimeni asta. Dar, cativa ani in care ai unde pleca de acasa dimineata pentru a imbogati pe altul, nu e o solutie. Vor sa exploateze? Sa vina cu tarnacopu’ la spinare si cu ligheane din alea. Ca’n timpurile vechi. Nu sa va otraveasca pamantul pentru zeci de ani, sute chiar. Numai Dumnezeu stie cand si’ar reveni. Mai bine beau o tuica linistit si sarac decat sa ma usuc ca’mi vad copiii sau nepotii macinati de boli din cauza inconstientei mele.

Ganditi, nu mai lasati pe unii, cumparati cu un pumn de arginti, sa hotarasca pentru voi.

Advertisements

Comenteaza acum cat nu's atent

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: