Rasism. Articol despre tigani.

imagesFiind copchil, la scoala ma duceam.
Si m’ascundeam adesea prin wc…
De ce? Pai… Am invatat in scoala generala nr 145. In Baicului. Acolo “veneau tiganii”. Nu, nu veneau in vizita sau sa invete despre Eminescu. Veneau, intrau in scoala si umileau copiii. Le luau banii de covrigi, un tricou mai rasarit sau pur si simplu, pentru distractie’i puneau sa stea in genunchi.  Daca unu’ pleca acasa sau era gasit pe hol cu o colega pe care o placea, era cazul sa stea in genunchi in fata lor(si’a ei), sa le pupe mana, tenisii sau te miri, mana altuia. Asta se intampla atunci. Pui de moldovean fiind, m’am gandit: stau sa pup tenisi de ciori sau is fudul si mor in picioare? Cand am descoperit ca am palma mai grea decat atingerea unei locomotive mi’am zis: ia mai da’le’n mortii ma’sii de ciori! Nu am de ce sa le pup mana. Nu am mai avut treaba cu ei de atunci. Dupa ce mi’am luat un omor grav de la unii mult mai mari pentru ca aproape i’am crapat capul unuia cu o furca de bicicleta, m’au lasat in pace. Asta nu inseamna ca nu vedeam ce se intampla pe langa mine.
Despre Rasism.
Romanul modern are o problema grava. Daca pomenesti ceva legat de rasism, intra repede pe Facebook sa povesteasca despre cum are el prieteni tigani. Bun, bine. Si eu am, unii sunt chiar faini. NU despre ei insa e vorba. Sunt probabil “mai” minoritari decat disponibilitatea mea de’a ma tavali cu Oana Roman. Nu despre ei vorbim.
Sau intra pe Twitter sa ocarasca pe unu care zice ca tiganii fac si dreg. Ca e rasist. Pai scuza’ma, o sa revin deja la ceva care la mine e automatism. O sa zic iar ca Madalin Voicu sau cioara ailalta de Paun o suge. O sa zic iar ca romanu e o curva ipocrita. De ce? Pentru ca, de cate ori vede o cioara care arata ca o geamandura, cu perciunii ca’n filmele alea “vintage”, injura. Daca ar fi, draga romanule, sa nu mai fii atat de lingerica, ai recunoaste ca de cate ori il vezi pe Adrian Copilul Minune cum conduce un Ferarri, i’administrezi scurt o muie? Una din aia care sa’i umple gura de cioara ordinara?
Mananci ciorba de corcoduse toata vara pentru ca, snob cum esti, vrei un telefon mai dichisit. Vine un tigan si te talhareste… Il vrei mort? Bagat la sapun? Normal ca vrei asta, normal ca i’ai vrea pe toti exterminati. Recunosti? Mneaaaaa, tu nu esti rasist. Intri repede si te manifesti pe Facebook. Dai cu paru. C’asa stim noi sa facem. Doar ce place altora.
Cand Presedintele Basescu a zis sa facem copii ca riscam sa fim numeric depasiti de tigani, au luat toti foc. Vai, cum sa zica asa ceva? Pai? Nu are dreptate? Romanul e atat de ocupat sa stea pe chat sau Facebook incat ajunge la concluzia ca nu are ce oferi unui copil. Tiganul are? Romanul face un copil, tiganul 5.
Romanul baga in cap copilului ca trebuie sa se ralieze unei conjuncturi de tot cacatu, tiganul il invata sa lupte. Deci? Ah… Voi nu sunteti rasisti. Sa ma pupati in cur atunci. Asumati’va conditia de sclavi si atunci nimeni nu mai are pretentii de la voi. Ca sa fiti impacati cu voi, il puneti pe Madalin Voicu presedinte, ratatilor! Oricum in 5 ani o sa creasca semnificativ numarul tiganilor, iar noi o sa devenim minoritate in parlament.
Va convine asta? Normal ca nu. Faceti ceva? NU. Va cacati pe voi de frica daca trece o cioara pe langa voi. Fereasca Dumnezeu sa va recunoasca si sa va zica ceva pe strada.
Il luati la pula pe Basescu pentru ca incearca sa va deschida ochii? Daaaaaaa, facem revolutie pe Facebook, suntem iritati ca presedintele tarii e rasist.
Ma, v’ati gandit vreo secunda ca a fi rasist e preferabil la a fi IDIOT?  “Ruman de cacat”? Spelb sau “vai pula lui de ruman”?
Eu nu vreau sa fiu asa. Eu nu vreau sa iau pozitia de drepti in fata unui nespalat de cioroi.
Punct.

4 Comments to “Rasism. Articol despre tigani.”

  1. iarasi ai dreptate.partea proasta e ca romanasii sint lasi.

  2. pe un site unde francezii comentau un articol despre actiunile romanilor in Europa majoritatea celor ce comentau au luat apararea poporului roman si au tinut sa evite confuzia intre infractorii de cetatenie romana si poporul roman, vorbind de asemenea despre infractorii de cetatenie franceza, poporul francez… ca o similitudine … Sa nu fim rai cu un popor civilizat cand nici nu se stie ce idiot a piratat site-ul respectiv!

  3. Boraturile redenumite “rromi” sau “romi” (mai nou, ca e greu sa pronuntze doi de r unul dupa altul) au ajuns unde au ajuns NUMAI din cauza ca cei cu palma la fel de grea ca a ta, sau poate si mai grea, nu o folosesc si in scopuri “educative”, similare celui descris de tine in debutul articolului. Ceea ce mi se pare mie de-a dreptul bizar, de aici din Los Angeles, aflat dupa cum bine stii, caci esti destupat rau de tot la minte, intr-o tzara la fel de rasista ca acum o suta de ani, este faptul ca in Romania unde respectarea legilor este o chestie care in cel mai bun caz poate fi folosita drept material de inspiratie pentru cine stie ce emisiuni TV umoristice, gen “Mondenii”, nu a fost lansata INCA “moda” de a fi gasite zilnic cate 4-5 ciori “agatate” de niste sfori solide prin codrii Valahiei si OBLIGATORIU, pompierii sa aiba saptamanal de lucru cronometrand timpul necesar unui foc pornit “accidental” in cartierele cu palate de tip oriental (cu turnuletze), de a mistui jumatate din zona respectiva inainte ca furtunele sa poata fi desfasurate complet si conectate la valvele de apa. Cum insa nu sunt rasist (dupa cum observi) ma refer exclusiv la acele ciori care merita un astfel de tratament, adica la un procentaj de numai 98% din ele. Cat de justificate ar fi astfel de actiuni reiese cu usurintza dintr-un calcul sumar al numarului de victime pe care aceasta minoritate prin excelentza criminala (tot procentual “vorbind”) il face zilnic prin actiunile ei. Incepand cu talharii si terminand cu crime de omor, tiganii si-au “adjudecat dreptul” de a fi tratati in conformitate cu faptele comise. Din pacate insa si ABSOLUT paradoxal, tinand cont de capacitatea intelectuala cu mult peste medie, romanii sunt o natie de cacat, sortita sa traiasca asuprita de indiferent cine, dar in special de catre cei de acelasi neam. Daca pe vremea lui Ceausescu erau exploatati doar de catre clasa conducatoare si implicit de aparatul ei de represiune, Securitatea, in ziua de azi pe langa guvernanti care-i sparg la gaoaza fara vaselina (parfumata), mai trebuie sa “dea prioritate” (in toate domeniile vietii cotidiene) si noii clase sociale (bogatasii) formata din gunoaie scabroase gen Voiculescu, Becali, Diaconescu, Patriciu, Columbeanu, fratii Camataru, etc. precum si baragladinelor locale, indiferent de statutul financiar al acestora. Bineintzeles ca tupeul acestor spurcaciuni este direct proportional cu banii ciorditi de prin bancomatele Europei si chiar Americii prin cersit “profesional” sau a “valorii” capatate odata cu atingerea faimei de “manelisti”. Ceva trebuie insa facut. Aveti nevoie de un Stefan, Mircea, Tudor, Horea sau mai stiu eu ce nume faimos similar celor citati, care au reusit sa treaca peste indolentza proverbiala a romanilor si unindu-i sub acelasi stindard si cauza sa le trezeasca dorintza de adevarata libertate si demnitate? La “revolutie” doar ati mierlit aiurea, iar rezultatele acelor sacrificii se vad de la o posta azi, cu ochiul liber.

Comenteaza acum cat nu's atent

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: