In numele “Tatalui”

 

imagesGiuliano Stroe, micul Hercule, fenomenul… Sunt multe nume cu care intr’o forma sau alta il puteti gasi daca n’aveti treaba, daca va plictisiti ingrozitor sau daca vreti sa vedeti rezultatul “muncii” unui parinte iresponsabil. E bine sa’ti incurajezi copilul sa aiba un hobby, sa faca sport, sa’si educe intr’un fel mintea si corpul. Pana si unu ca mine “fara copii” isi da seama asta, e normal sa’i vrei binele copilului… Cine nu l’ar vrea??

Parintilor acestui copil le’as sugera totusi ceva. Sa se uite in ochii lui cand incarcat de lanturi face exercitii mult peste ce’ar trebui sa faca un copil de varsta lui. Daca in acei ochi vor vedea bucuria aia, luminita aia frumoasa atunci da, da’i bataie draga tatic, chinuie’l si mai mult. Eu nu am vazut asa ceva. Mai mult? Am vazut teama ca daca nu reuseste are de tras te miri ce pedeapsa, in acei ochi era teama fizica de esec, nu la nivel mental. Acel copil stia doar ca  el are aia de facut… Pentru asta l’as incadra pe tat’su in categoria parintilor care cresc si dezvolta ceva care nu o sa mai aiba legatura cu notiunea de om. Adica pe bune, cam pe unde il vezi mai taticule pe ala mic in 10 ani? El nu creste frumos. Nu stiu daca stii, un corp frumos nu vine automat cu o minte sanatoasa… Probabil tu ai grave manifestari care’ar trebui studiate de v’un psihiatru, copilul insa ce vina are? De ce sa transferi si copchilului frustrarile si angoasele tale? Doar pentru ca tu nu ai putut? Lasa’l sa’si traiasca viata, nu’i transfera de la varsta asta tot ce’ai ratat tu pana acum.

Mereu am crezut ca iti asumi niste responsabilitati cand esti parinte, ca fiecare isi creste si’si educa odrasla cum crede de cuviinta. Intamplator sau nu, mai sunt si exceptii…

Advertisements

4 Comments to “In numele “Tatalui””

  1. Are o privire cam moarta copilul din ce am vazut. Dar sunt o multime pe bancile scolii, cu performante intelectualicesti inalte, dar nimic altceva. Pe aia nu-i mai plange nimeni.

    • aia nu or avea parinti retarzi care’si traiesc viata chinuindu’si copilul

      • Clar. Ce voiam sa spun e ca asa se intampla atunci cand o persoana e fortata sa faca ceva pentru care nu are un interes si o motivatie intrinseca. Si multi din copiii cu performante scolare foarte bune sunt privati de lucrurile umane pentru a obtine aceste performante. De la o varsta mai inaintata oricum, nu de la 3 ani precum Giuliano Stroe.

      • exact, pentru performante de orice fel e nevoie de munca. ce fac parintii aia e obsesie

Comenteaza acum cat nu's atent

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: