Acel moment cand…

imagesMomentul ala in care vrei sa spui rapid foarte multe, cand gura ti’o ia inaintea gandurilor si totul se invalmaseste prin devla ta. Vrei sa spui multe si totul se intampla cu o maaare presiune, de parca ai vrea sa termini fraza insa nu stii daca reusesti datorita pantecaraei care’ti guverneaza absolut toate simturile, stiti si voi cum e… Cand mai ai fix 2 secunde si te caci pe tine iar pentru terminarea ideii mai ai nevoie de triplul timpului. Ramai blocat si te gandesti daca sa termini textul dupa ce revii de la wc sau sa risti sa’l termini acum si sa mergi dupa aia… E naspa, ramai suspendat in ganduri si nu stii ce sa faci mai intai. Fireste, pierzi secunde pretioase gandindu’te la asta pentru ca intr’un final sa zici ok, il termin intai. Normal ca’n urmatoarea secunda rupi usa la toaleta. Viata asta…

Iertati introducerea, era un fel de teaser asa. Ideea mea de articol era despre lucrurile care raman nespuse, despre povesti neterminate, despre… Era insa prea scurt textul pentru un articol asa c’am inventat introducerea aia care oricum e on topic. Ziceam despre lucrurile astea nespuse dintre oameni. Sunt singurele care’ti lasa libertatea de’a preta raspunsul propriei tale capacitati de’ati face regii. O intrebare ramasa suspendata nu o sa aiba probabil raspunsul obiectiv, real. O sa fie pur si simplu cel care ne convine in functie de context. Nu stiu daca’s foarte clar, cred totusi ca sunt.

Victimizezi? Suferi de mania persecutiei sau pur si simplu esti prapastios? Te’ai ars. Niciodata o intrebare fara raspuns nu va reusi sa genereze in tine decat frustrare, nervi si alte minuni.

Realitatea? E simplu. Uneori unele intrebari nu’si au rostul. Pur si simplu uneori nu vrem sa vorbim, n’avem chef de explicatii sau pur si simplu ni se pare ca spatiul intim e invadat si reactionam. Pana la urma daca iti asumi riscul de’a pune o intrebare nepotrivita pentru momentul ala, asuma’ti si’un eventual refuz de’a primi un raspuns sau mult mai rau, de’a primi unu care nu’ti place.

Sa mai lasam lucrurile si’n legea lor.

Advertisements

7 Comments to “Acel moment cand…”

  1. Stii..asta cu “invadarea spatiului intim”.. Toata lumea are yahoo messenger? cam da. Care e rolul lui? de a comunica cu ceilalti. Si atunci de ce dracu mai esti online daca pretinzi ca ti se invadeaza spatiul intim?

  2. tu stii mai bine, eu doar constatam

  3. Realitatea? E simplu. Uneori unele intrebari nu’si au rostul. Pur si simplu uneori nu vrem sa vorbim, n’avem chef de explicatii sau pur si simplu ni se pare ca spatiul intim e invadat si reactionam. Pana la urma daca iti asumi riscul de’a pune o intrebare nepotrivita pentru momentul ala, asuma’ti si’un eventual refuz de’a primi un raspuns sau mult mai rau, de’a primi unu care nu’ti place.

  4. Este foarte important sa apreciezi CE AI DEJA si sa fii multumit cu CINE ESTI DEJA pentru ca iti da incredere in tine insuti, si te face mai pozitiv. Te eliberezi de gandul ca NU AI care atrage energia NU AM. Te eliberezi si de gandul ca EU NU SUNT ASA pentru ca nu te lasa sa devii altfel si-ti doresti mereu sa fii altcineva. In sinea lui, omul insa, isi doreste mereu sa fie doar el, pur si simplu. Atunci cand multumesti universului CA AI, energiile pozitive vin in abundenta. AM il atrage pe AM. Sa nu gandesti niciodata ca nu ai, sau ca nu poti, sau ca nu este, sau ca nu esti. Trebuie sa te vezi ca omul care deja este, deja are. Jean Paul Sartre, cel mai faimos existentialist, spunea de pilda ca omul este foarte mult ceea ce crede, si ce-si doreste sa devina. Cand tu te respecti pe tine insuti si cand tu esti multumit cu tine insati, atunci si altii te respecta si sunt multumiti de tine, si tu la fel poti mai usor sa respecti pe altii si sa fii multumit de altii. Nu suntem toti la fel, nu gandim toti la fel. Fiecare om este o stea, cum a scris Aleisteir Crowley, fiecare om este special. Fiecare om mai traieste deasemenea in universul sau propriu, cu telurile lui, visele lui, dorintele lui, necazurile lui, bucuriile lui, si asa mai departe.

Comenteaza acum cat nu's atent

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: