Spiritul de Turma

imagesZic: Daca un om este in stare sa traga intr’o idee, sa genereze reactie in 10.000 de oameni cu ideea respectiva e tare, foarte tare. Omul ala stie sa’si promoveze, argumenteze si sa’si impuna punctul de vedere… E un om destept sau (hai sa fortam un pic) oportunist? Daca facem o paralela ciudata cu natura umana putem spune ca individul luat la bucata este un animal instinctual, ca e condus simpatii sau din contra, ca reactiile negative sunt generate de antipatii. Il luam deci pe cel cu 10.000 de adepti si ne mai gandim o data. Este el in stare sa argumenteze sau pur si simplu a umblat cu succes la zece mii de corzi sensibile? Daca da, poti avea incredere in el? Nu te manipuleaza umblandu’ti la slabiciuni? Hmmm, e obligatoriu ca celor zece mii de oameni sa le mearga mintea?

In alta ordine de idei, daca un om este in stare sa atraga intr’o idee doar 10 oameni dar cu adevarat destepti, cum e omul respectiv?

Advertisements

2 Comments to “Spiritul de Turma”

  1. Indiferent de situaţie, oamenii sunt manipulabili. Că sunt mulţi sau puţini, deştepţi sau proşti, tot manipulabili sunt.

Comenteaza acum cat nu's atent

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: