Kumbaya ( sau cum s’o scrie)

Oricum ar fi insa, letz dens ca sa zic asa. Ma, neam de neamu nostru de la orangutan la Samsung Galaxy n’a visat asa ceva, sa evoluam atat de rapid si de spectaculos. Parca mai ieri omu se stergea la cur prin tufisuri, cu frunze… Acum avem wc cu bideu, te spala, ai si tzava d’aia cu flux de aer cald sa te usuce… Da’ma dracu. De la scrisori trimise cu postalionu avem SMS’uri, mail, sau voice message, sa mori si mai multe nu. Telefoane super sofisticate la care multi dintre noi nici nu stim sa umblam, super calculatoare sau taxi aerian, cu avioane. Inainte faceam bataturi la buci a dracu si nu ne mai plangeam, stateam in sa pana baseam pe urechi, nu ne’a mai placut nici asta. Trageam cu arcu dupa cate o gasca salbatica sa avem ce manca, acum zburam mai repede decat ele. Beleaua naibi. Fiti atenti, inainte nici sa citim nu stiam toti, acum avem purtatori de cuvant, mai sunt aia cu formatori de nu stiu ce, lideri de opinie. Adica daca eu sunt prost n’am voie sa am o opinie, are altu pregatirea necesara pentru asta, intelegeti? Avem di tati, ce ne’o mai astepta? A, avem si lasere. Alea macar sunt utile, avem cu ce sa ne luptam, cu extraterestrii…

Toate astea pentru confortul nostru. Avem tot ce ne trebuie pentru a ne face traiul mai placut, mai comod. Asta ar zice tot cretinul ca inseamna evolutie. Oare? Oare pasii astia uriasi pentru omenire, pasi pe care’i credem constructivi nu’s de fapt promotorii unei autodistrugeri? Chiar avea omenirea nevoie de atat de multe? Nu cumva comoditatea asta distruge spiritul uman? Nu ne transforma in niste legume puturoase, incapabile sa gandeasca singure, sa se miste, sa existe? Adaptam prezentul necesitatilor noastre? Sau prin utilitatea lui ne educa el pe noi? Aprecizez ca intr’un final pamantul v’a fi o lume fara oameni. Asta este viziunea mea vis a  vis de apocalipsa.

 

Advertisements

10 Comments to “Kumbaya ( sau cum s’o scrie)”

  1. vei ramane tu si colectia ta de sticle de vin

  2. esti liber sa evoluezi

  3. sa nu te mai simti “tampit”

  4. de multe ori ma gandesc la asta in ultima vreme. stau intr-o casa frumoasa si sunt cea mai urata de acolo, printre atatea obiecte performante. as vrea sa stau intr-o casa urata si sa fiu cea mai utila si evoluata de acolo. cred ca tehnologia asta ma complexeaza. sau sunt si eu tampita.

Comenteaza acum cat nu's atent

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: